Jenny Wåhlander, Vinöns Värdshus 2011

Grön flagg för Jenny Wåhlander

Kultur | Örebro | Musik och humor i lyckad mix | 4 augusti 2011

Man kan inte undgå att bli lite kär. Här har vi en kvinna som vågar vara rolig och dessutom är roligt vågad. Dessutom kan hon sjunga och har skapat en del egna låtar som är riktigt fina. Så har hon en enorm karisma som pulserar ut från scenen. Att hon därutöver är vacker är egentligen bara distraherande när man ska försöka hänga med i hennes ordrika framträdande.

Igår var alltså Jenny Wåhlander på Vinön för att spela den mixade humor-/musikshowen "...bland skrattgropar & surpuppor" med sitt band (Peter Tikkanen, klaviatur, Clas Olofsson, gitarr och Fredrik Landh, trummor/gitarr) på värdshuset. Musiken som ingår är en blandning av upplockade sånger och eget material. Det sistnämnda har Wåhlander jobbat fram tillsammans med Peter Tikkanen och Joacim Dubbelman. En del av de låtarna vore intressanta att få höra i studioinspelade versioner.

Publiken var tyvärr relativt liten för att vara på Vinön, men så har ju Jenny Wåhlanders show redan spelats ganska mycket runtom i Örebro också. Tyvärr är hon nog inte särskilt känd utanför länsgränsen i resten av värdshusets upptagningsområde, alltså delar av Sörmland och Västmanland – även om många säkert sett henne hos Peter Flack.

Nåväl, de som var på plats hade desto roligare åt Jenny Wåhlanders utläggningar om nyttiga tyska fraser man får lära sig i skolan, slappande skånska han-kor med armar, norrländska sjuksköterskor med sprutproblem, hur återvinning går till i bloggvärlden och inte minst raggarbilarnas motsvarighet till facebook-sidornas relationsstatus där den gröna flaggan tydligen betyder att det bara är att köra på. Stämmer det så viftar jag frenetiskt med illgröna flaggor i dubbla upplagor för "Jenny Wåhlander bland skrattgropar & surpuppor".

Urban Århammar

Jenny Wåhlander, Vinöns Värdshus 2011Jenny Wåhlander, Vinöns Värdshus 2011Jenny Wåhlander, Vinöns Värdshus 2011
Jenny Wåhlander, Vinöns Värdshus 2011Fredrik Landh med Jenny Wåhlander, Vinöns Värdshus 2011Jenny Wåhlander, Vinöns Värdshus 2011
Clas Olofsson med Jenny Wåhlander, Vinöns Värdshus 2011Peter Tikkanen med Jenny Wåhlander, Vinöns Värdshus 2011Jenny Wåhlander, Vinöns Värdshus 2011
Jenny Wåhlander, Vinöns Värdshus 2011Jenny Wåhlander, Vinöns Värdshus 2011

Hem

© Hjälmarens Tidning 2011